• 0
  • آموزش نحو ی رگلاژو تنظیم درب های چوبی و PVC

    رگلاژ کردن ساده ی درب در خانه

    درب های ساختمانی از جمله درب های حیاط و درب های داخلی مانند درب اتاق ها و  درب سرویس و حمام با گذر زمان و به علل مختلف دچار تغییر حالت و یا نشست می شوند، دراین موارد درب به خوبی باز و بسته نمی شود و نیاز به رگلاژ پیدا می کند. قبل از ینکه با نحوه ی رگاژ درب ها آشنا شوید بهتر است بدانید درب هابه چه دلایلی ممکن است نیاز به رگلاژ پیدا کنند.

    علل نیاز پیدا کردن درب به رگلاژ مجدد

    1- کج یا شل شدن لولای درب: این آسیب معمولا در صورت وزن بالای درب و عدم استفاده از لولای قوی متناسب با وزن دربپیش می آید.

    2- تابیدگی چهارچوب درب: در مواردی که درب به راحتی باز نمی شود و یا در هنگام بسته شدن با چهارچوب هم تراز نمی شود نشان از پیچ خوردگی درب دارد. علل متفاوتی برای بروز این مشکل وجود دارد، از مهمترین علت های تاب خوردگی درب سن بالا و قرار گرفتن در معرض رطوبت بالا می باشد.

    3- متورم شدن بخشی از درب بر اثر رطوبت: این آسیب بیشتر در درب های حمام و سرویس به دلیل عدم استفاده از درب های ضد آب و مناسب برای فضای حمام و سریس به وجود می آید. در این حالت درب در تماس با آب و رطوبت( مخصوصا در لبه هی درب) دچار تورم یا خوردگی می شود. در این حالت درب به درستی بسته نشده و نیز به رگلاژ پیدا می کند.




    انواع لولای درب برای رگلاژ درب های چوبی

    در این جا ابتدا با انواع لولاهای درب های چوبی آشنا می شوید، تا بتوانیدبهترین انتخاب را بری درب های خود داشته باشید تا از تاب خوردگی درب و یا خرابی مجدد لولا ها با انتخاب مناسب ترین لولاجلوگیی به عمل آید.

    1-  لولای تخت:  لولای تخت دارای دو بخش بال مانند می باشد که توسط یک پین به هم مصل می شوند. از این لولا ها برای درب های داخلی چوبی استفاده می شود. لولای تخت به راحتی نصب می شود. لولاهای تخت زاویه ی نشست بهتری در مقایسه با لولهای قابلمه ای دارند.

    2- لولای قابلمه ای( لولای قاب لبه): این لولا نیز مانند لولای تخت از دو لبه و یک پین متحرک برای تصال لبه ها تشکی شده است. این لولا در دو مدل تخت و سرنیزه دار دربازار موجود است.

    3 -لولای پروانه ای: لولای پرونه ای از دو قسمت و یادو بال نا مساوی تشکیل شدهاست که به وسیله ی ک پین به هم متصل شده اند. بال کوچکتر  شبیه به بال پروانه است و داخل بال بزرگتر قرار می گیرد. این لولا نسبت به دو لولای قبلی کیفیت پایین تری دارد.

    4- -لولای مخفی: همان گونه که از اسم این لولا مشخص است، می توان فهمید طراحی آن به گونه ای است که هنگام بسته بودن دب قابل رویت نیست. این لولا درون کلاف و چهارچوب دب نصب می شود. از ویژگی های این لولا می توان به باز شدن 180 درجه ی آن اشاره نمود. لولا های مخفی توانایی حل درب های تا 60 کیلو گرم را دارند.

    5-لولای بادبزنی: لولاهای باد بزنی دارای دو محور هستند یعن در هم به سمت داخل و هم به سمت بیرون قابل باز شدن می باشد.

    6- لولای پیوت یا پاشنه:  این لولا بر خلاف دیگر لولا ها در بالا و پایین درب نصب می شوند. در این نوع لولا درب حول محور خودش حرکت می کند.نه حول چهارچوب. از این نوع لولا ها بیشتر در درب های ضد سرقت و درب های رستوران ها و هتل ها استفاده می شود.




    آموزش نحوه ی رگلاژ درب های چوبی

    از آنجایی که بیشتر خرابی ها و مشکلات درب مربوط به لولای آن است در اولین مرحله لولای درب را مورد بررسی قرار می دهیم.

    1- محکم کردن لولا: اولین قدم کنترل لولای درب می باشد. زمانی که لولای درب شل باشد، لبه ی درب به چهارچب نچسبیده و در نتیجه درب به خوبی باز و بسته نمی شود.  برای درک اینکه لولا شل شده است درب را کمی ( حدود 4 یا 5 سانت) باز می کنیم و لبه ی بیرونی آن را کمی بلند می کنیم اگر درب بازی می کند یعنی لولای ما شل شده است. برای سفت کردن لولا درب را به سمت بالا فشار دهید و سپس پیچ های شل شده را سفت نمایید. در صورتی که پیچ ها سفت نشوند یعنی سوراخ پیچ ها گشاد شده است و شما باید از پیچ بزرگتر و یا بلندتر جهت سفت کردن لولا استفاده نمایید.

    2-صاف کردن و یا تعویض لولا: در صورتی ک لولای شما کج شده باشد و یا دچار تاب شده باشد باید آن را کاملا باز نمایید و روی یک سطح صاف قرار داده و با چکش روی بال های آن بکوبید تا صاف شود، در موردی نیاز است که لولا ه صورت کامل تعویض شود.




    3-صاف  کردن قسمت متورم درب:  گاهی در مناطق شرجی و مرطوب و یا درب های حمام و سرویس قسمتی از درب دچار تورم و برجستگی می شود در این حالت در به طور کامل بسته نمی شود. برای پیدا کردن محل گیر درب آن را باز و بسته نمایید تا محل سایش مشخص شود. سپس با کمک چکش و یک تکه چوب کوچک به محل آن ضربه بزنید تا صاف شود. اگر با این روش محل برآمدگی صاف نشد از سمباده ی مخصوص چوب برای صاف نمودن محل استفاده نمایید.

    4-رگلاژ درب با روغن کاری: بهتر است درب ها به صورت مرتب و دوره ای روغن کاری شوند. صدای جیر جیر درب از معایبی است که با گذر زمان برای درب پیش می آیدبرای چرب کردن لولای درب می توانید از روغن چرخ خیاطی و یا روغن ماشین استفاده نمایید.


    اگر تمام موارد فوق را رعایت نمودیداما باز هم درب شما مشکل داشت بهتر است از افرادآموزش دیده و نصاب درب های داخلی کمک بگرید.