• 0
  • مشخصات شیشه سکوریت و توان تحمل وزن و فشار شیشه سکوریت و شیشه لمینت

    شیشه سکوریت چیست؟

    شیشه سکوریت به شیشه هایی بسیار مقاوم و با دوام گفته می شود که به علت مقاومت بالا در برابر ضربه و فشار به شیشه های نشکن معروف هستند. این شیشه ها از آن جهت که در برابر حرارت و فشار تحمل بالایی دارند از ایمن ترین و مقاوم ترین شیشه ها محسوب می شوند. اگر فشار وارده بر شیشه در حدی زیاد باشد که منجر به شکستن آن شود شیشه به تکه های ریز با لبه های صیقلی و بی خطر تبدیل می شود. شیشه سکوریت در واقع همان شیشه های معمولی هستند که طی فرایندی مقاوم آن ها افزایش می یابد. در این پروسه ابتدا شیشه ها را تا دمای  خمیری شدن حرارت می دهند و سپس به سرعت با دمیدن هوای سرد به دو طرف خنک می کنند. بدین ترتیب لایه ی سطحی دو طرف شیشه سریعتر از لایه ی میانی خنک می شود و شیشه سکوریت با مقاومت و استحکام بالا ساخته می شود.




    مهمترین ویژگی های شیشه سکوریت

    صاف و صیقلی بدون و جود پستی و بلندی بر روی شیشه

    مقاومت بالا در برابر گرما و تغییرات دمایی

    قدرت تحمل فشار بالا

    تبدیل شدن به تکه های بی خطر در صورت شکستن

    عدم ابزار خوری و برش خوری پس از تولید

    قدرت تحمل فشار تا 40 کیلوگرم در هر 10 سانتیمتر مربع

    ضخامت شیشه با مقاومت و تحمل وزن و فشار  شیشه سکوریت شده رابطه ی مستقیم دارد.

    شیشه سک.ریت در مقایسه با شیشه ی معمولی با ضخامت یکسان 4 برابر مقومت بیشتری در برابر ضربه و فشار دارد.

    موارد استفاده از شیشه سکوریت

    به علت ایمنی، مقومت بالا و زیبایی شیشه های سکوریت از آن ها در صنعت ساختمان سازی و خودرو سازی بسیار استفاده می شود. از موارد استفاده ی آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

    درب های شیشه ای ساختمان، سقف شیشه ای، کف شیشه ای، تراس شیشه ای، نمای شیشه ای ساختمان، شیشه ی اتومبیل ها، پارتیشن های شیشه ای اداری و تزئینی، شیشه ی شومینه و بخاری ها، نرده ی شیشه ای و ...



    شیشه لمینیت چیست؟

    شیشه ی لمینیت از پرس کردن دو یا چند شیشه که می تواند شیشه ی سکوریت شده و یا شیشه ی معمولی باشد و طلق PVB ما بین آن ها، تولید می شود. وجود طلق در میان لایه های شیشه سبب می شود در صورت شکستن شیشه، خورده های شیشه فرو نریزد و ذرات شیشه به هم چسبیده داخل طلق نگهداری شوند. مقاومت شیشه لمینت از شیشه ی سکوریت بیشتر می باشد. از این شیشه ها برای مکان هایی که به ایمنی و استحکام بسیار بالایی نیازمندند استفاده می شود. به عنوان مثال : شیشه ی جلوی خودروها، آسانسورهای شیشه ای، نمای شیشه ای ساختمان، جان پناه ها و نرده های شیشه ای پرتگاه ها و ...


    تفاوت شیشه سکوریت و لمینیت

    برای ساخت شیشه ی لمینیت می توان هم از شیشه ی معمولی و هم شیشه ی سکوریت استفاده نمود. در صورتی که شیشه ی لمینیت از شیشه سکوریت ساخته شده باشد مقاومت بالاتری از شیشه سکوریت خواهد داشت و در صورتی که از شیشه ی معمولی تولید شده باشد مقاومت کمتری از شیشه سکوریت دارد.

    شیشه لمینت در صورت خسارت جزئی قابل تعمیر می باشد در صورتی که هر قسمت از شیشه سکوریت آسیب ببیند موجب خرد شدن کل شیشه خواهد شد.

    شیشه سکوریت پس از تولید شدن دیگر قابل سوراخ شدن و یا برش کاری نیست  به همین دلیل قبل از تولید شیشه باید ابعاد دقیق و قسمت هایی که نیاز به سوراخ شدن و یا برش کاری دارند انجام پذیرد.در صورتی که شیشه لمینیت در هر زمان و بدون مشکل قابل برش می باشد.

    ضخامت شیشه های لمینت به خاطر وجود طلق بین لایه ها کمی بیشتر از شیشه سکوریت می باشد. قیمت شیشه ی لمینیت در صورتی که از شیشه سکوریت تولید شده باشد به دلیل ساخت متفاوت  گرانتر از شیشه ی سکوریت می باشد.

    مهمترین تفاوت شیشه ی سکوریت و لمینیت نوع عملکرد آن ها هنگام شکستن می باشد. شیشه سکوریت در صورت شکستن کاملا خورد می شود و پایین می ریزد در صورتی که شیشه ی لمینیت در هنگام بروز حادثه و شکسته شدن، تکه های شیشه داخل طلق حفظ شده و شیشه پایین نمی ریزد.