• 0
  • دانستنی ها در مورد جوشکاری و روش‌های جوشکاری نوین و آموزش جوشکاری

    دانستنی ها در مورد روش‌های جوشکاری نوین و آموزش جوشکاری

    جوشکاری  فرآیندی  است که در آن از انرژی  برق  برای ذوب کردن  یک فلز و متصل کردن فلزات به یکدیگر استفاده می‌شود. جوشکاری کار پیچیده‌ای نیست  فقط باید نکات ایمنی را رعایت کنید، جوشکاری  تجهیزات  مخصوص  به خود را دارد که  باید بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات را برای جوشکاری تهیه کنید تا آسیبی به شما نرساند و کار به درستی  انجام شود.



    تجهیزات جوشکاری 

    ماسک جوشکاری: ماسک جوشکاری  مهم‌ترین وسیله است که باید آن را تهیه کنید. ماسک باید کاملا صورت را بپوشاند تا صدمه‌ای به چشم‌ها و صورت وارد نکند. استفاده از ماسک جوشکاری مناسب الزامی است چرا که استفاده از ماسک ترک‌دار و یا سوراخ‌دار سبب آسیب جدی به فرد جوشکار خواهد شد.



    دستکش جوشکاری با وزن بالا: دستکش جوشکاری فرد را از جریان برق و سوختن در برابر جرقه‌های جوشکاری در امان نگه می‌دارد.
    پیشبند چرم: پیشبند چرمی مخصوص جوشکاری باید ضدحریق و ضدحرارت باشد تا در مقابل جرقه‌های جوشکاری دوام داشته باشد.
    دستگاه جوش: دستگاه جوش  اصلی‌ترین قسمت مورد نیاز جوشکاری درب و پنجره است. الکترودها به این دستگاه وصل می‌شوند و برق مورد نیاز را فراهم می‌کند.
    نکته مهم برای جوشکاری درب و پنجره این است که از تنظیمات دستگاه جوش مطمئن شوید و چک کنید که تمام اتصالات به درستی سرجای خود بسته شده باشد و روی میز کار، جوشکاری را انجام دهید و گیره اتصال ارت را به میز وصل کنید تا از برق گرفتگی جلوگیری نماید.
    آماده‌سازی فلز: برای آماده کردن فلزی که قرار است جوشکاری روی آن انجام شود می‌بایست نکاتی را مدنظر قرار داد. نباید رنگ و یا لایه محافظتی بر روی فلز قرار داشته باشد؛ زیرا که رنگ و زنگ زدگی باعث می‌گردد جریان برق به درستی از فلز عبور نکند. می‌توانید برای پاک کردن سطح فلز از دستگاه  فرز و یا سمباده استفاده کنید. سطح فلز را با استون تمیز کنید تا گرد و غباری روی فلز باقی نماند.

    فرآیند جوشکاری با گاز محافظ (Gas metal arc welding) (GMAW)

    فرآیند جوشکاری با گاز محافظ (GMAW) ، فرآیندی است که گرما توسط قوس بین الکترود و قطعه کار بوجود می آید. در این فرآیند الکترود یک سیم جوش توپر است که پیوسته به محل جوش تغذیه شده و مصرف می شود. وظیفه حفاظت از حوضچه مذاب جوش و حتی قسمتی از فلز مبنا که نزدیک محل ذوب است در حین جوشکاری توسط یک گاز یا ترکیب گاز انجام می گیرد که به آن گاز محافظ گفته می شود. در فرآیند جوشکاری با گاز محافظ، گاز محافظ باید یک حفاظت کامل و خوب را انجام دهد زیرا اندک ذره مضر از طرف اتمسفر محیط به راحتی وارد مذاب شده و باعث آلوده شدن فلز جوش ته نشین شده می شود.



    فرآیند جوشکاری با گاز محافظ مانند جوشکاری CO2 شامل دو نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک است که در هر دو اندازه طول قوس و سرعت تغذیه الکترود به صورت اتوماتیک است و در نوع اتوماتیک آن علاوه بر این، سرعت حرکت تورچ و حالت قرار گرفتن تورچ نسبت به درز جوش نیز ثابت است و در نوع نیمه اتوماتیک آن، سرعت حرکت تورچ و حالت آن بسته به مهارت جوشکار دارد.

    جوشکاری CO2 چیست؟

    جوشکاری CO2 از روش‌های نوین جوشکاری بوده که در دهههای اخیر مورد توجه صنعتگران قرار گرفته و امروزه به دلیل کیفیت، سرعت و قابلیت کنترل آن، به طور وسیعی در صنایع مختلف استفاده میشود. در این فرآیند، ذوب و اتصال فلزات توسط حرارت حاصل از گاز CO2 حالت جامد یا گازی صورت میگیرد از طرف دیگر، در صنایع مختلف نیاز به جوشکاری فلزات همجنس رو به افزایش است. جوشکاری CO2 با توجه به میزان حرارت ورودی پایین، تنظیم دقیق توان پرتو و محل برخورد پرتو با سطح میتواند جوشکاری همجنس را در مقایسه با سایر روشها تسهیل نماید جوشکاری لیزری یک روش اتصال ذوبی است که به علت گرمای ورودی اندک، برای اتصال انواع فلزات، به ویژه قطعات حساس به انرژی ورودی مانند ورقهای نازک فولادی روشی بسیار سودمند است. ویژگیهای اصلی جوشکاری CO2 عبارتند از: سرعت، دقت،  کنترل پذیری بالا، و گرمای ورودی اندک.
    گاز دی اکسید کربن در فرایند جوشکاری یکی از پر کاربردترین گازها است. گاز CO2 در مقایسه با آرگون بسیار ارزان‌تر بوده به همین علت کاربرد وسیع‌تری دارد. این شیوه برای جوشکاری قوس الکتریکی ایده آل است. برای اتصال قطعات فولادی توسط دستگاه جوش همیشه از یک گاز بی اثر نظیر CO2 استفاده می‌شود. برای جوشکاری با گاز دی اکسید کربن از دستگاه های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک استفاده می‌شود. از این روش در صنعت با نام جوش ((MAG) Metal Active Gas) هم یاد می‌شود. جوش مگ یا دی اکسید کربن به دلیل تولید جرقه کمتر برای جوشکاری فلزات مغناطیسی و غیر مغناطیسی مورد استفاده فراوانی دارد.



    موقع استفاده از گازهای محافظ در خدمات جوشکاری حفظ نکات ایمنی ضروری است. استفاده از گاز دی اکسید کربن در عملیات جوشکاری کمترین احتمال خطر را به همراه دارد. کاهش جرقه خود عاملی در حفظ ایمنی محیط کار است. البته دقت داشته باشید که نمی توان از تولید گاز مونو اکسید کربن در فرایند جوشکاری پیشگیری کرد. افزایش این گاز در محیط‌های بسته می‌تواند مشکلاتی را ایجاد نماید. تنفس گاز مونواکسیدکربن به مقدار زیاد می‌تواند موجب خفگی و آسیب جدی به بدن شود. برای حل این مشکل حتما از ماسک تنفسی موقع جوشکاری در فضای بسته استفاده شود.

    نکات ایمنی الزامی در هنگام انجام فرایند جوشکاری

    - بازرسی از محیط و شناسایی خطرات بالقوه موجود در کارخانه.
    - جنس و نوع موادي که قصد جوشکاري آنرا دارند مورد شناسایی قرار گیرد.
    - بررسی سیستم تهویه محیط کارخانه به صورت ماهانه.
    - تعبیه موانع و پرده‌هاي محافظ جهت محافظت سایرین در زمان جوشکاری.
    - استفاده از رنگ لباس روشن و مات برای کارگران تا از بازتاب اشعه جلوگیري نماید.
    - استفاده از عینک محافظ جوشکاری.
    - استفاده از کفش‌های مناسب محیط کارگاهی.
    - در جوشکاري صداي ناشی از جوشکاري و برشکاري ممکن است به شنوایی فرد جوشکار و یا افراد حاضر در محیط آسیب برساند. از اینرو استفاده از گوشی‌های عایق صدا الزامی است.
    - سطوح رنگ کاري قبل از جوشکاري و برشکاري به خوبی تمیز و چربی ‌زادیی شود.
    - قبل از کار آموزش‌هاي لازم را در خصوص نحوه کار به فرد مورد نظر داده شود.
    در شرکت هیراد، تولیدکننده انواع پیش‌ساخته‌های فلزی، جوشکاری CO2 به عنوان اصلی‌ترین فرایند در خط تولید محسوب شده و تمامی تولیدات با این روش اتصال انجام می‌پذیرد. بنابراین رعایت نکات ایمنی و بررسی ایمنی در کار سرلوحه کار گروه صنعتی هیراد می‌باشد.
    شرکت هیراد با به کارگیری دانش روز و استفاده از نیروی کار حرفه‌ای و کارآزموده، موفق به تولید نسل جدید درب‌های ورودی ساختمان با استفاده از تکنیک برش لیزری (CNC) شده‌است. تمامی اتصالات در درب دولنگه فلزی لیزری هیراد، از نوع جوش CO2 بوده که در تولید سازه‌‌ای با کیفیت و مرغوب بسیار موثر است. جوش CO2 از خاصیت حفاظتی بسیار خوبی برخوردار است و روش بسیار مناسبی برای جوشکاری فلزات نازک و مقاطع نسبتا ضخیم فلزات غیرسخت می‌باشد. هم‌چنین هزینه پایین آن نسبت به سایر گاز‌های محافظ مورد استفاده در این فرایند مزیتی مهم محسوب می‌شود که در کاهش هزینه‌ها نهایی قیمت درب تاثیر گذار است.
    درب‌های فلزی لیزری هیراد با ابعاد استاندارد و سفارشی در سه رنگ مشکی، سفید، قهوه‌ای قابل تولید می‌باشد. رنگ درب فلزی لیزری هیراد از نوع کوره‌ای الکترواستاتیک می‌باشد که از دوام و طول عمر بالایی برخوردار است و به راحتی و سهولت تمیز می‌شود و نیازی به رنگ‌آمیزی سالانه ندارد. این نوع رنگ به مرور زمان مات و یا کدر نمی‌شود.
    یراق آلات استفاده شده بر روی درب‌های فلزی هیراد از برند‌های مرغوب و با کیفیت بوده که علاوه بر زیبایی، امنیت ورودی پارکینگ را تضمین می‌نماید. البته برای تقویت و امنیت هرچه بیشتر درب‌های هیراد، گزینه‌هایی همچون نصب جک را نیز می‌توان پیشنهاد نمود. 
    شرکت هیراد با بیش از نیم قرن تجربه در زمینه تولید انواع درب‌ فلزی، درب فرفورژه، درب رول‌آپ، درب ریلی یا درب کشویی، یکی از خوش‌نام‌ترین برندها دراین حوزه می‌باشد. شما می‌توانید با مراجعه به سایت شرکت هیراد و یا تماس با دفتر این شرکت ، با محصولات این شرکت بیشتر آشنا شده و از مشاوره رایگان خرید درب و سایر ملزومات ساختمانی از قبیل خانه‌های پیش ساخته، درب فلزی، درب حیاط، کانکس، سازه‌های شیشه‌ای و گلخانه‌ای، ساندویچ پانل و ... بهرمند شوید.